VirtualBlueOne LoginButton EnglishFinnish

Kohteet


Tällä sivulla voit tutustua nykysiin lentokohteisiimme. Kotikenttämme ja operatiivinen keskus on Helsinki-Vantaan lentoasema Suomessa. Muita solmukohtia ovat Tukholma (Arlanda) ja Kööpenhamina (Kastrup).


Viikottaiset lentomme solmukohdan mukaan järjestettynä:

Helsingistä (EFHK)
-> Amsterdam (EHAM)17 lentoa
-> Ateena (LGAV)1 lento
-> Barcelona (LEBL)4 lentoa
-> Basel-Mulhouse (LFSB)6 lentoa
-> Berliini (EDDT)12 lentoa
-> Bryssel (EBBR)14 lentoa
-> Budapest (LHBP)1 lento
-> Dubrovnik (LDDU)2 lentoa
-> Düsseldorf (EDDL)2 lentoa
-> Edinburgh (EGPH)4 lentoa
-> Frankfurt (EDDF)12 lentoa
-> Geneve (LSGG)6 lentoa
-> Göteborg (ESGG)13 lentoa
-> Ivalo (EFIV)2 lentoa
-> Kittilä (EFKT)9 lentoa
-> Kuopio (EFKU)32 lentoa
-> Kuusamo (EFKS)4 lentoa
-> Köln-Bonn (EDDK)5 lentoa
-> Kööpenhamina (EKCH)76 lentoa
-> Liège (EBLG)6 lentoa
-> Lontoo (EGLL)26 lentoa
-> Manchester (EGCC)3 lentoa
-> Milano (LIMC)4 lentoa
-> München (EDDM)7 lentoa
-> Nizza (LFMN)3 lentoa
-> Oslo (ENGM)22 lentoa
-> Oulu (EFOU)48 lentoa
-> Pariisi (LFPG)17 lentoa
-> Riika (EVRA)12 lentoa
-> Rooma (LIRF)2 lentoa
-> Rovaniemi (EFRO)6 lentoa
-> Split (LDSP)1 lento
-> Stuttgart (EDDS)2 lentoa
-> Tallinna (EETN)12 lentoa
-> Tukholma (ESSA)62 lentoa
-> Vaasa (EFVA)30 lentoa
-> Warsaw (EPWA)7 lentoa
-> Wien (LOWW)12 lentoa
-> Zürich (LSZH)13 lentoa
Tukholmasta (ESSA)
-> Amsterdam (EHAM)5 lentoa
-> Birmingham (EGBB)1 lento
-> Düsseldorf (EDDL)5 lentoa
-> Edinburgh (EGPH)1 lento
-> Geneve (LSGG)1 lento
-> Göteborg (ESGG)4 lentoa
-> Manchester (EGCC)2 lentoa
-> Oulu (EFOU)5 lentoa
-> Praha (LKPR)1 lento
-> Tampere (EFTP)12 lentoa
-> Trondheim (ENVA)1 lento
-> Turku (EFTU)11 lentoa
-> Vaasa (EFVA)1 lento
-> Zürich (LSZH)6 lentoa
Kööpenhaminasta (EKCH)
-> Amsterdam (EHAM)12 lentoa
-> Dublin (EIDW)7 lentoa
-> Geneve (LSGG)2 lentoa
-> Ivalo (EFIV)2 lentoa
-> Kittilä (EFKT)2 lentoa
-> Lappeenranta (EFLP)4 lentoa
-> Oulu (EFOU)7 lentoa
-> Tampere (EFTP)6 lentoa
-> Vaasa (EFVA)7 lentoa
-> Zürich (LSZH)1 lento


 

Virtual Blue1:n kohdeopasHelsinki (Suomi)
Lentoasema : Helsinki-Vantaa (EFHK/HEL)

Helsinki-Vantaan lentoasema on lentojemme pääasiallinen solmukohta ja Virtual Blue1:n kotikenttä.
Helsinki on ollut Suomen pääkaupunki vuodesta 1812. Kaupunki perustettiin nykyiselle paikalleen Vantaanjoen varteen Ruotsin kuningas Kaarle Kustaan määräyksellä vuonna 1550. Venäjän tsaarin ollessa vallassa kaupunkia uudistettiin kovin ottein. Helsingillä on ollut myöhemmin tärkeä rooli kylmän sodan välikätenä lännen ja idän rajalla. Suomi itsenäistyi Venäjästä 1917. Nykyisin kaupunki on menevä kansainvälinen metropoli, joka on onnistunut säilyttämään pienen kylän tunnelmansa.
Asukkaita on tällä hetkellä noin 600 000, lähialueet mukaanlukien noin 1,3 miljoonaa. Kyseessä on Suomen suurin ja tärkein asukaskeskittymä.

Kuvaa ei saatavilla

Tukholma (Ruotsi)
Lentoasema : Arlanda (ESSA/ARN)

Tukholma (Stockholm) on toinen Virtual Blue1:n pienemmistä solmukohdista.
Yli 50 siltaa yhdistää 14 saarelle levittyvää Ruotsin suurinta kaupunkia. Pääkaupungissa asuu vajaa 900 000 asukasta. Mälaren-järven ja Itämeren välissä sijaitsevan kaupungin läpi virtaa isoja jokia, jotka laskevat Saltsjönin lahteen. Lahdessa ja sen ympäristössä on yli 24 000 saarta ja luotoa. Eloisassa kaupungissa kohtaavat perinteinen skandinaavinen arkkitehtuuri ja uuden ajan tuulet. Väljässä ja vedenläheisessä kaupungissa matkaaja saa nauttia myös pirteistä ja tuoreista merituulahduksista, jotka puhaltavat halki historiallisen vanhankaupungin (Gamla stan) kortteleiden ja kuninkaanlinnan (Stockholms slott).

Kuvaa ei saatavilla

Kööpenhamina (Tanska)
Lentoasema : Kastrup (EKCH/CPH)

Toinen Virtual Blue1:n pienemmistä solmukaupungeista on Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina (København), jota noin miljoona tanskalaista kutsuu kodikseen.
Alavilla mailla sijaitseva vanhahtavan arvokas ja ystävällinen kaupunki on riittävän iso tarjotakseen jokaiselle jotakin - shoppialua, kulttuuria, yöelämää ja nähtävyyksiä. Laajasta tarjonnastaan huolimatta kaupunki itsessään sijaitsee melko pienellä alueella, tehden siitä intiimin, helposti tutustuttavan ja turvallisen. Juutinrauman (Øresund) yli Ruotsiin Kööpenhaminasta on vain lyhyt, muutaman kilometrin mittainen matka, jonka voi taittaa esimerkiksi Juutinrauman siltaa (Øresundsbroen) pitkin. Tällä paikalla vanhat sadut ja nykyaika kohtaavat - viikingeistä tuulivoimaloihin.

Kuvaa ei saatavilla

Oslo (Norja)
Lentoasema : Gardermoen (ENGM/OSL)

Oslo on Norjan pääkaupunki ja 605 005 asukkaallaan (2011) maan suurin kaupunki. Oslo on Norjan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus, vaikka valtaa on yritetty hajauttaa myös muualle maahan. Oslon asukkaista 26,1 % (152 149) on ulkomaalaisia, mikä on eniten koko Norjassa. Oslo muodostaa yksinään samannimisen läänin eli fylken. Vuonna 2006 tutkimusyhtiö Economist Intelligence Unit (EIU) listasi Oslon maailman kalleimmaksi kaupungiksi.

Kuvaa ei saatavilla

Amsterdam (Alankomaat)
Lentoasema : Schiphol (EHAM/AMS)

Yhteydet : Helsinki (945 NM), Tukholma (715 NM), Kööpenhamina (393 NM)
Konetyypit : B712, CRJ7, RJ85

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki. Amsterdam on väkiluvultaan Alankomaiden suurin kaupunki, huhtikuun alussa 2006 siellä asui 743905 asukasta eli noin joka 20. hollantilainen asuu varsinaisessa Amsterdamissa. Yhteensä Amsterdamissa ja sitä ympäröivällä kaupunkialueella asuu noin 1450000 ihmistä eli vajaa kymmenesosa Alankomaiden asukkaista. Amsterdam sijaitsee Amstelin suistossa IJsselmeerin rannalla Alankomaiden Pohjois-Hollannin provinssissa. Vaikka Amsterdam on Alankomaiden perustuslain mukaan maan pääkaupunki, sijaitsee niin kuningashuone, hallitus, parlamentti kuin korkein oikeuskin Haagissa.
Amsterdam on pienuudestaan huolimatta merkittävä kulttuurikaupunki. Arkkitehtuuri on kaupungissa ainutlaatuista kanaalien hallitessa kaupunkikuvaa. Kaupungissa on useita merkittäviä museoita, muun muassa useita Rembrandtin töitä sisältävä valtionmuseo Rijksmuseum, Vincent van Goghin tuotantoon keskittyvä Van Gogh Museum sekä juutalaisvainojen ajoista kertova Anne Frankin talo.
Kaupunki on kuuluisa monia vuosisatoja vanhasta suvaitsevaisuuden perinteestä ja siitä onkin muodostunut eurooppalaisen vapaamielisyyden vertauskuva. Prostituutio on laillista, ja punaisten lyhtyjen alue (holl. De wallen), kannabistuotteita myyvät coffee shopit ja monipuolinen yöelämä (baareja ja kahviloita yhteensä noin 1500) houkuttelevat runsaasti turisteja. Alankomaat ovat kuitenkin päättäneet rajoittaa kannabiksen käyttöä kahviloiden ottaessa käyttöön ns. klubikortit, joita voidaan myöntää vain täysi-ikäisille hollantilaisille. Näin ollen turistien kannabiksen käyttö ei olisi tulevaisuudessa enää mahdollista.

Kuvaa ei saatavilla

Ateena (Kreikka)
Lentoasema : Eleftherios Venizelos Intl (LGAV/ATH)

Yhteydet : Helsinki (1546 NM)
Konetyyppi : CRJ7

Ateena (Athína) on 3,7 miljoonan kaupunki historiallisen Akropoliksen kukkulan ympäristössä Kreikassa. Nykyinen Kreikan pääkaupunki on ollut jo pitkään sivityksen ja oppineisuuden pääkaupunki. Demokratian kehtona pidettyä kaupunkia ovat historiassa ihannoineet niin roomalaiset kuin gallialaiset. Länsimaisen sivistyksen pohja muotoutunut pitkälti antiikin Kreikan aikana. Kaupunkia rajaavat Ymettos-vuori, Parnitha-vuori ja Pendeli-vuori - Ateena itsessään kohoaa kahdelletoista kukkulalle, joista Akropolis tunnetaan parhaiten. Näiden kukkuloiden harjalta on uskomattomat näkymät väsymättömään historiallisten monumenttien täyttämään kaupunkiin ja kuulaan sinisenä kimmeltävälle Egeanmerelle.

Kuvaa ei saatavilla

Barcelona (Espanja)
Lentoasema : Barcelona (LEBL/BCN)

Yhteydet : Helsinki (1632 NM)
Konetyyppi : B712

Barcelona on kaupunki Koillis-Espanjassa ja Katalonian pääkaupunki. Se on Madridin jälkeen Espanjan suurin kaupunki – sen asukasluku vuonna 2008 oli yli 1,6 miljoonaa ja ympäröivä 35 muun kunnan muodostama metropolialue mukaan lukien yli 3,1 miljoonaa. Barcelonan kutsumanimi on Ciutat Comtal eli kreivikaupunki.
Barcelonassa on lukuisia niin sanotun katalonialaisen modernistityylin rakennuksia. Modernistityyli on paikallinen vastine art nouveau- ja jugendstil-tyyleille. Suuntauksen syntymiseen ja kehitykseen ovat vaikuttaneet useat arkkitehdit, mutta kuuluisimpia ovat Antoni Gaudín luomukset. Kaupungin tunnetuin maamerkki on Gaudín 1800-luvun lopulla suunnittelema, yhä rakenteilla oleva Sagrada Família, katolinen temppeli. Gaudí suunnitteli myös Parc Güellin puistokompleksin.
Barcelonan vanhakaupunki (Ciutat Vella) on Euroopan suurimpia keskiaikaisia keskustoja, ja siellä sijaitsee muun muassa Barcelonan goottilainen katedraali. Vanhakaupunki jakautuu useampaan eri naapurustoon, kuten Barri Gòtic, Raval ja Born. Barceloneta on ensimmäinen vanhan keskustan ulkopuolelle rakennettu kaupunginosa. Eixamplen eli laajennusosan rakentaminen alkoi 1850-luvulla. Gràcia ja monet muut ympäröivät pienet kaupungit liitettiin laajentuvaan Barcelonaan 1800-luvun loppupuolella, mutta ne ovat osittain säilyttäneet oman pikkukaupunkimaisen rakenteensa. 1950- ja 1960-luvuilla kaupunki kasvoi nopeasti muualta Espanjasta tulleen siirtolaisuuden ansiosta, ja sinne rakennettiin uusia lähiömäisiä kerrostaloalueita, kuten La Mina ja Poble Nou.

Kuvaa ei saatavilla

Basel-Mulhouse (Ranska)
Lentoasema : Bale Mulhouse (LFSB/MLH)

Yhteydet : Helsinki (1122 NM)
Konetyyppi : RJ1H

Basel on kaupunki Sveitsissä Sveitsin, Saksan ja Ranskan rajojen yhtymäkohdassa. Se on Sveitsin kolmanneksi suurin kaupunki Zürichin ja Geneven jälkeen ja kuuluu Basel-Stadtin kantoniin. Baselia nimitetään yleisesti ranskankielisen Sveitsin saksankieliseksi osaksi. Tällä on poliittiset perusteet: saksankielinen Sveitsi on hengeltään konservatiivinen, mutta Basel ja ranskankielinen alue ovat liberaaleja.

Mulhouse on kaupunki ja kunta Itä-Ranskassa, lähellä Saksan ja Sveitsin rajaa. Mulhouse sijaitsee Alsacen alueella (région), Haut-Rhinin departementissa. Mulhouse on arrondissementtinsa aliprefektuuri. Yli 110 000 asukkaallaan Mulhouse on Alsacen toiseksi väkirikkain kaupunki Strasbourgin jälkeen.

Kuvaa ei saatavilla

Berliini (Saksa)
Lentoasema : Tegel (EDDT/TXL)

Yhteydet : Helsinki (695 NM)
Konetyyppi : B712

Berliini on Saksan pääkaupunki ja yksi Saksan osavaltioista. Noin 3,4 miljoonalla asukkaallaan se on myös Saksan suurin ja Euroopan unionin toiseksi suurin kaupunki Lontoon jälkeen. Toisin kuin joidenkin muiden kaupunkialueiden (esimerkiksi noin 12 miljoonan asukkaan Suur-Pariisin) kohdalla, Berliinissä kaupungin viralliset rajat ja kaupunkimaisesti rakennetun alueen tosiasialliset rajat vastaavat melko hyvin toisiaan. Löyhemmin määritelty Berliinin metropolialue jatkuu kuitenkin kauas ympäristöön ja sillä asuu – alueen tarkasta määritelmästä riippuen – noin 4,4–5,9 miljoonaa ihmistä.
Kansainvälisesti tunnettuine kulttuurilaitoksineen, yliopistoineen ja tapahtumineen Berliini on yksi Euroopan merkittävimmistä tiede- ja kulttuurikeskuksista. EU:n väkirikkaimman jäsenmaan pääkaupunkina se on myös vaikutusvaltainen poliittinen keskus ja tärkeä liikenteellinen solmukohta. Kaupunki tunnetaan myös vilkkaasta yöelämästään ja kansainvälisestä ja vapaamielisestä ilmapiiristään, joka houkuttelee varsinkin nuoria muuttajia. Pääkaupunkiasemastaan huolimatta Berliini ei ole kaikissa suhteissa Saksan tärkein kaupunki: esimerkiksi maan finanssielämän keskus on Frankfurt am Main, vaurain kaupunki on Hampuri ja merkittävin teknologiakeskittymä on Münchenlähde.
1200-luvun alussa perustettu Berliini kohosi vuonna 1701 Preussin kuningaskunnan pääkaupungiksi. Myöhemmin se toimi Saksan keisarikunnan, Weimarin tasavallan ja natsi-Saksan pääkaupunkina. Toisen maailmansodan jälkeen kaupunki joutui kylmän sodan polttopisteeseen, kun se jakautui Itä-Berliiniin, josta tuli faktisesti Saksan demokraattisen tasavallan pääkaupunki, ja Länsi-Berliiniin, jonka ympärille DDR rakensi vuonna 1961 Berliinin muurin. Muurin murtumisen ja Saksan jälleenyhdistymisen jälkeen Berliini nousi taas koko maan pääkaupungiksi ja yhdeksi Euroopan vilkkaimmin kehittyvistä metropoleista.

Kuvaa ei saatavilla

Birmingham (Yhdistynyt kuningaskunta)
Lentoasema : Birmingham (EGBB/BHX)

Yhteydet : Tukholma (901 NM)
Konetyyppi : CRJ7

Birmingham on Englannin ja Britannian toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Länsi-Midlandsin metropolikreivikunnassa Englannin keskiosassa. Kaupungissa on asukkaita yli miljoona ja esikaupungit mukaan luettuina yli 2,5 miljoonaa (vuonna 2008). Asukkaista vajaalla kolmanneksella on siirtolaistausta. Birmingham oli Englannin teollisen vallankumouksen tärkeitä keskuksia, myöhemmin siellä on tehty Jaguareja ja Cadburyn suklaata. Sen jalkapallojoukkueet ovat Aston Villa FC ja Birmingham City FC.

Kuvaa ei saatavilla

Bryssel (Belgia)
Lentoasema : Brussels Natl (EBBR/BRU)

Yhteydet : Helsinki (1023 NM)
Konetyyppi : B712

Bryssel (ransk. Bruxelles, holl. Brussel) on Belgian pääkaupunki. Bryssel on myös Flanderin alueen pääkaupunki sekä Euroopan unionin tosiasiallinen (de facto) pääkaupunki. Bryssel on myös sekä flaamien että Belgian ranskalaisen yhteisön pääkaupunki.
Suomen kielessä kaupungin nimeksi on vanhastaan vakiintunut Bryssel. Muotoa `Brysseli` ei pidetä hyväksyttävänä.
Toisen maailmansodan jälkeen Bryssel on ollut merkittävä kansainvälisen politiikan keskus. Euroopan unionin keskuspaikka ja Naton päämaja sijaitsevat Brysselissä.
Brysselin metropolialueella, joka käsittää pääkaupunkialueen ja 103 ympäröivää asuinkuntaa, on melkein 2,7 miljoonaa asukasta. Bryssel on EU:n kolmanneksi kallein kaupunki mitattuna menoilla asukasta kohti.
Bryssel on virallisesti kaksikielinen alue. Historiallisesti Bryssel on ollut hollanninkielinen, mutta nykyään useimmat asukkaista ovat ranskankielisiä.

Kuvaa ei saatavilla

Budapest (Unkari)
Lentoasema : Ferihegy (LHBP/BUD)

Yhteydet : Helsinki (918 NM)
Konetyyppi : B712

Budapest on Unkarin pääkaupunki. Tonava virtaa kaupungin halki ja jakaa sen kahteen osaan: läntiseen Budaan ja itäiseen Pestiin. Budan puolella on korkeita kukkuloita, mutta Pest on alavaa tasankoa.
Budapestin kaupunkikuvaa hallitsevat metsäiset Budan kukkulat, Tonava ja sen sillat, Margitinsaari ja Pestin puoleinen joenranta. Kukkuloista ovat vaikuttavimpia Gellértinvuori ja Linnavuori, jonka huipulla on Budan linna ja keskiaikainen kaupunginosa. Pestin puolen nähtävyyksiä ovat Parlamenttitalo, Pyhän Tapanin kirkko ja Andrássy út -katu. Tonavan rannat, Linnavuori ja Andrássy út on valittu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Kuvaa ei saatavilla

Dublin (Irlanti)
Lentoasema : Dublin (EIDW/DUB)

Yhteydet : Kööpenhamina (771 NM)
Konetyyppi : B712

Dublin (iiriksi Baile Átha Cliath, `aidatun kahlaamon kaupunki`) on Irlannin pääkaupunki. Siellä on noin puoli miljoonaa asukasta, mutta Suur-Dublinin alueella asuu runsaat miljoona asukasta, joka on melkein yksi kolmasosa Irlannin asukasluvusta. Kaupungin halki virtaa Liffey-joki. Kaupunki sijaitsee Dublinin kreivikunnassa, Leinsterin provinssissa.
Myös nimellä Dublin on alkuperä iirin kielessä: Dubh-Linn tarkoittaa Mustaa allasta tai Mustaa lampea viitaten Liffeyn ja Poddle-joen yhtymäkohtaan. Alkujaan nimi Dubh-Linn tai Duibhlinn (muinaisskandinaavin Dyflinni) viittasikin viikinkien satamakaupunkiin, Baile Átha Cliath oli sisämaan puoleinen kelttiasutus. Aikaa myöten nämä kaksi sulautuivat yhteen.

Kuvaa ei saatavilla

Dubrovnik (Kroatia)
Lentoasema : Dubrovnik (LDDU/DBV)

Yhteydet : Helsinki (1258 NM)
Konetyyppi : B712

Dubrovnik on vanha kaupunki Adrianmeren rannalla Kroatian eteläkärjessä. Tämä yksi Välimeren alueen merkittävimmistä turistikaupungeista toimii Dubrovnik-Neretva-alueen keskuksena ja tärkeänä satamakaupunkina. Noin 43 000 asukkaan kaupunki tunnetaan myös lempinimestään `Adrianmeren helmi`. Dubrovnik on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon 1979.

Kuvaa ei saatavilla

Düsseldorf (Saksa)
Lentoasema : Dusseldorf (EDDL/DUS)

Yhteydet : Tukholma (722 NM), Helsinki (936 NM)
Konetyypit : B712, CRJ7

Düsseldorf on Saksan Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääkaupunki. Kaupungissa on 580 250 asukasta ja metropolialueella 2 971 036. Düsseldorf sijaitsee varsinaisen Ruhrin alueen ulkopuolella, mutta on silti merkittävä teollisuuskeskus.
Kaikkiaan Düsseldorf-Rein-Ruhrin alueella asuu 11,1 miljoonaa asukasta, siellä on 300 000 yritystä ja 45 yliopistoa, joissa on yli 300 000 opiskelijaa.
Düsseldorfissa on merkittävä japanilainen yhteisö, josta se on saanut lempinimen Nippon am Rhein.

Kuvaa ei saatavilla

Edinburgh (Yhdistynyt kuningaskunta)
Lentoasema : Edinburgh (EGPH/EDI)

Yhteydet : Helsinki (1067 NM), Tukholma (820 NM)
Konetyypit : B712, CRJ7

450 000 asukkaan Edinburgh (Dùn Èideann) on Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kuuluvan Skotlannin pääkaupunki. Edinburgh on tunnettu vaikuttavista linnoistaan, jotka ovat myös kaupunkin symboli. Aito skotlantilainen ilmapiiri levittäytyy kaupungin ja sen lähialueiden ympärille. Valtavat goottilaiset kirkot ja keskiaikaiset rakennelmat tehostavat vaikutelmaa. Nykyisin turisti voi kulkea läpi mahtavien näyttelyiden, museoiden ja gallerioiden. Kansallisruoka haggista voi maistella paikallisissa ravintoloissa.

Kuvaa ei saatavilla

Frankfurt (Saksa)
Lentoasema : Frankfurt Main (EDDF/FRA)

Yhteydet : Helsinki (956 NM)
Konetyyppi : B712

Frankfurt am Main, lyhyemmin Frankfurt, on Hessenin osavaltion suurin kaupunki Saksassa ja maan viidenneksi suurin kaupunki Mainjoen varrella. Vuonna 843 Frankfurtista tuli itäfrankkien valtakunnan pääkaupunki, ja 1200-luvulla siitä tuli oma vapaa kaupunkinsa. Preussiin, siten Saksaan, se liitettiin vuonna 1866.
Frankfurt on merkittävä talouselämän keskus. Siellä sijaitsevat muun muassa Euroopan Keskuspankki, Deutsche Bundesbank, Frankfurtin arvopaperipörssi ja Frankfurtin messut (Frankfurter Messe). Kaupunki on niin ikään merkittävä maa- ja ilmaliikenteen solmukohta. Frankfurtissa on huomattavan arvokas taidekokoelma. Tunnettuja frankfurtilaisia rakennuksia ovat muun muassa raatihuone der Römer 1400-luvulta, Goethen syntymäkoti sekä tuomiokirkko, joka on alkuaan vuodelta 852. Kaupungin yliopisto on perustettu vuonna 1914. Toisen maailmansodan ilmapommitukset vahingoittivat Frankfurtia pahoin, muun muassa vanhakaupunki tuhottiin lähes kokonaan.
Frankfurtin kolme keskeistä nähtävyyttä sijaitsevat toistensa läheisyydessä vanhassakaupungissa: Kaiserdom, Römerberg ja Paavalinkirkko (saks. Paulskirche).
Frankfurtissa asuu noin 680 000 ihmistä (2010), ja sen metropolialueella vastaavasti viitisen miljoonaa, joten se on toiseksi suurin Saksan metropolialueista.

Kuvaa ei saatavilla

Geneve (Sveitsi)
Lentoasema : Geneva Cointrin (LSGG/GVA)

Yhteydet : Helsinki (1236 NM), Kööpenhamina (707 NM), Tukholma (1045 NM)
Konetyyppi : B712

Geneve (ransk. Genève, saks. Genf, ital. Ginevra) on Sveitsin toiseksi suurin kaupunki Zürichin jälkeen. Se on Geneven kantonin pääkaupunki.
Geneve oli kelttien asuttama ennen joutumistaan Rooman valtaan. Latinankielinen nimi `Genua` mainitaan ensimmäisen kerran Julius Caesarin gallialaissodista kertovassa kirjassa. Rooman valloituksen jälkeen kaupunki kuului Rooman Provincia Romana (Gallia Narbonensis) -provinssiin. 800-luvulla Genevestä tuli Burgundin pääkaupunki. Vaikka burgundit, frankit ja Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta taistelivat alueesta, Geneve oli pääasiassa omien piispojensa hallitsema. Jean Calvinin reformaation yhteydessä Genevestä tuli tasavalta.

Kuvaa ei saatavilla

Göteborg (Ruotsi)
Lentoasema : Landvetter (ESGG/GOT)

Yhteydet : Helsinki (486 NM), Tukholma (244 NM)
Konetyypit : B712, RJ85

Göteborg on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki ja samannimisen Göteborgin kunnan keskustaajama. Se sijaitsee Ruotsin länsirannikolla Götajoen suussa Kattegatin itärannalla.
Göteborg on Länsi-Götanmaan läänin pääkaupunki, ja aiemmin se oli Göteborgin ja Bohusin läänin pääkaupunki. Vuoden 2010 lopussa Göteborgin kaupunkitaajamassa oli 549839 asukasta. Kaupunkitaajama ulottuu myös joidenkin naapurikuntien alueelle. Toisaalta Göteborgin kuntaan kuuluu keskustaajaman lisäksi myös maaseutualueita ja joitakin pienempiä taajamia. Useita kuntia käsittävässä Suur-Göteborgissa oli vuoden 2011 lopussa 938580 asukasta. Göteborg sai kaupunkioikeudet kuningas Kustaa II Aadolfilta vuonna 1621. Kaupungissa on kaksi yliopistoa: vuonna 1891 perustettu Göteborgin yliopisto, joka on Skandinavian suurin yliopisto, ja vuonna 1829 perustettu yksityinen Chalmersin teknillinen korkeakoulu. Molempien yhteisenä yksikkönä toimii Göteborgin IT-yliopisto.

Kuvaa ei saatavilla

Ivalo (Suomi)
Lentoasema : Ivalo (EFIV/IVL)

Yhteydet : Helsinki (577 NM), Kööpenhamina (1010 NM)
Konetyypit : B712, RJ85

Ivalo (saameksi Avvil) on Inarin kunnan suurin taajama ja hallinnollinen keskus Inarijärven eteläpuolella. Vuonna 2003 Ivalon asukasluku oli 3 998. Ivalo tunnettiin aiemmin Kyrön kylänä.
Ivalo sijaitsee seudun tärkeimmän tieyhteyden nelostien varrella. Ivalon kuntakeskuksesta Inarin kirkonkylään on matkaa 38 km. Rovaniemelle kertyy etäisyyttä 288 km ja Utsjoelle 164 km. Saariselän matkailukeskus sijaitsee 30 km Ivalosta etelään.

Kuvaa ei saatavilla

Kittilä (Suomi)
Lentoasema : Kittilä (EFKT/KTT)

Yhteydet : Helsinki (510 NM), Kööpenhamina (921 NM)
Konetyyppi : B712

Kittilä (inarinsaameksi Kittâl, pohjoissaameksi Gihttel) on Suomen kunta, joka sijaitsee Lapin maakunnan länsiosassa. Kunnassa asuu 6 299 ihmistä ja sen pinta-ala on 8 262,69 km2, josta 168,61 km2 on vesistöjä. Väestötiheys on 0,78 asukasta/km2.
Kittilän naapurikunnat ovat Enontekiö, Inari, Kolari, Muonio, Rovaniemi ja Sodankylä, ja siellä on 2 471 vapaa-ajan asuntoa.. Levin hiihtokeskus sijaitsee Kittilässä, Sirkan kylässä. Kunnassa on myös Kittilän lentoasema, joka palvelee matkailua ja ilmavoimia. Kittilän oppilaitokset ovat lukio ja matkailualan oppilaitos, Lapin ammattiopisto ja sen Levi-instituutti. Paikallinen jääkiekko- sekä jalkapalloseura on Kittilän palloseura eli KiPS.
Kittilän kunta on ollut jo pitkään muuttovoittoinen ja taloudeltaan tasapainoinen kunta. Talviset matkailusesongit Levin hiihtokeskukseen ovat rikastuttaneet kuntaa merkittävästi.

Kuvaa ei saatavilla

Kuopio (Suomi)
Lentoasema : Kuopio (EFKU/KUO)

Yhteydet : Helsinki (207 NM)
Konetyyppi : AT75

Kuopio on yksi monista Ruotsin vallan aikana Suomeen perustetuista kaupungeista. Kylä perustettiin 1500-luvulla ja se sai kaupunkioikeudet vuonna 1782. Kuopion asukasluku on suunnilleen 90 000. Kaupunkia ympäröi perisuomalaiseen tapaan isot järvet, joiden rannalla turistikin voi paistatella kesäpäivää ja nauttia viileistä vesistä. Kuopion keskustassa tunnetun kauppahallin edustalta löytyy Veljmies-veistos, jonka ympärillä olevaan suihkulähteeseen moni on heittänyt kolikon toivoessaan pitkää ja tervettä ikää.

Kuvaa ei saatavilla

Kuusamo (Suomi)
Lentoasema : Kuusamo (EFKS/KAO)

Yhteydet : Helsinki (413 NM)
Konetyyppi : B712

Kuusamo (pohjoissaameksi Guossán) on Suomen kaupunki, joka sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, Koillismaalla. Kuusamon kunta perustettiin vuonna 1868 ja kaupunki Kuusamo on ollut vuoden 2000 alusta alkaen. Kuusamo on Koillis-Suomen talousalueen keskus. Kuusamon naapurikuntia ovat Posio, Salla, Suomussalmi ja Taivalkoski. Rukan hiihtokeskus sijaitsee Kuusamossa. Kuusamossa sijaitsee myös lentoasema, johon on matkaa Kuusamon keskustasta 6 km.

Kuvaa ei saatavilla

Köln-Bonn (Saksa)
Lentoasema : Koln Bonn (EDDK/CGN)

Yhteydet : Helsinki (948 NM)
Konetyyppi : RJ1H

Köln on Saksan neljänneksi suurin kaupunki. Sen väkiluku on noin 1 miljoona (2011). Köln sijaitsee maan länsiosassa, Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa Reinjoen rannalla. Kaupunkia pidetään Reinin alueen taloudellisena, kulttuurisena ja historiallisena pääkaupunkina.
Köln on vanhin Saksan suurkaupungeista: se perustettiin roomalaiskaudella 38 eaa. ja Köln sai roomalaisen kaupungin aseman 50 jaa. Kaupunki nimettiin keisarinna Agrippinan mukaan (Colonia Claudia Ara Agrippinensium).
Kölnin tuomiokirkko on kaupungin kuuluisin maamerkki ja nähtävyys. Goottilaistyylisen katedraalin rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla ja se valmistui vasta 600 vuotta myöhemmin 1800-luvulla. Valmistuessaan vuonna 1880 tuomiokirkko oli maailman korkein rakennus. Kirkon kaksoistornit ovat 157 metriä korkeita.
Kölnin yliopisto on Euroopan vanhimpia.

Bonn (Bundesstadt Bonn) on kaupunki Saksan Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, 20 km Kölnistä etelään Reinin varrella. Bonn oli Saksan liittotasavallan (Länsi-Saksa) pääkaupunki 1949–1990. Kaupungissa asuu noin 315 000 asukasta.
Kaupungissa toimii edelleen sekä kansallisia että kansainvälisiä yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja järjestöjä, esimerkiksi reilun kaupan organisaatio Fairtrade Labelling Organizations International ja aurinkoenergiakonserni Solarworld. YK:n kestävän kehityksen ympärillä toimivista yksiköistä monet ovat sijoittuneet Bonniin. Tällaisia ovat esimerkiksi vesivuosikymmenen ohjelmatoimisto, WHO:n Euroopan aluetoimisto, ja YK:n ilmastonmuutossihteeristö.

Kuvaa ei saatavilla

Lappeenranta (Suomi)
Lentoasema : Lappeenranta (EFLP/LPP)

Yhteydet : Kööpenhamina (672 NM)
Konetyyppi : B712

Lappeenrannan kaupunki (asukasluku 70 000) on Kaakkois-Suomen taloudellinen ja kulttuurillinen keskus lähellä Venäjän rajaa. Suomen suurimman järven, Saimaan pohjukassa sijaitsevalla kaupungilla on 360-vuotinen värikäs historia, jossa on vaikutteita niin idästä kuin lännestä. Maantieteellisesti kaupuki kuuluu vahvasti Itä-Suomeen, mutta hallinnollisesti se on osa Etelä-Suomea ja Kymenlaakson maakuntaa. Vahva murre leimaa omaperäisen kaupungin asukkaita.

Kuvaa ei saatavilla

Liège (Belgia)
Lentoasema : Liege (EBLG/LGG)

Yhteydet : Helsinki (1008 NM)
Konetyyppi : RJ1H

Liège on samannimisen Liègen provinssin pääkaupunki ja Belgian kolmanneksi suurin kaupunkimainen seutu, suurin Valloniassa. Kaupungissa on noin 185 000 asukasta, mutta niin sanotun kaupunkikeskuksen eli Suur-Liègen alueella asukkaita on noin 600 000. Kaupungin pinta-ala on noin 7 000 hehtaaria. Sen alin kohta on 58 metriä ja korkein 238 metriä merenpinnasta.
Liège sijaitsee Maas- ja Ourthejokien yhtymäkohdassa, joka on ollut monien kansojen ja kulttuurien kohtauspiste. Kaupungista on 25 kilometriä Alankomaiden Maastrichtiin ja 40 kilometriä Saksan Aacheniin, joka on vanha Kaarle Suuren hallintokaupunki.
Belgia oli lähes koko 1800-luvun Euroopan maaosan teollistunein valtio ja Liège maan teollisuuden keskuksia, joka kohotti Vallonian taloudellista merkitystä koko maan taloudessa. Alueen teollisuus keskittyi hiileen, teräkseen ja konepajateollisuuteen. 1800-luvun taloudellista vaurautta ja nousua on sittemmin seurannut 1900-luvun jyrkkä taloudellinen alamäki ja perinteisten teollisuusalojen lopettaminen tai ainakin voimakas supistaminen. Vielä nykyäänkin useat suuret kuonakasat ovat merkkinä hiilen aiemmasta keskeisestä merkityksestä alueen taloudelle.

Kuvaa ei saatavilla

Lontoo (Yhdistynyt kuningaskunta)
Lentoasema : Heathrow (EGLL/LHR)

Yhteydet : Helsinki (1147 NM)
Konetyyppi : B712

Lontoo (engl. London) on Yhdistyneen kuningaskunnan ja Englannin pääkaupunki. Kaupungin asukasluku oli vuoden 2010 heinäkuussa 7 825 200, joten se on yksi Euroopan suurimmista kaupungeista. Lontoon suurkaupunkialueella asuu 13,9 miljoonaa ihmistä. Kaupungin pinta-ala on 1 579 neliökilometriä.
Lontooksi käsitetään yleensä niin sanottu Suur-Lontoon (Greater London) alue, joka koostuu 32 kaupunkipiiristä (borough) sekä Lontoon Citystä (City of London). Näiden alueiden itsehallinto on lähellä suomalaisen kunnan itsehallinto-oikeutta.

Kuvaa ei saatavilla

Manchester (Yhdistynyt kuningaskunta)
Lentoasema : Manchester (EGCC/MAN)

Yhteydet : Tukholma (879 NM), Helsinki (1125 NM)
Konetyypit : B712, RJ1H

Manchester on Lancashiressä Luoteis-Englannissa sijaitseva noin 458 000 asukkaan (2008) kaupunki Koko metropolialueella, Suur-Manchesterin metropolikreivikunnassa, joka Manchesterin kaupungin lisäksi käsittää Boltonin, Buryn, Oldhamin, Rochdalen, Salfordin, Stockportin, Tamesiden, Traffordin ja Wiganin, asuu noin 2,3 miljoonaa ihmistä. Manchester tunnetaan historiallisesti maailman ensimmäisenä teollistuneena kaupunkina. Nykyisin se on taiteiden, median, korkeakoulutuksen ja talouden keskus, joka kilpailee Englannin kakkoskaupungin asemasta Birminghamin kanssa.
Manchester sijaitsee noin 250 km Lontoosta luoteeseen Penniinien länsipuolisella jokien halkomalla tasankoalueella. Vaikka kaupungilla on maine sateisena paikkana, vuosittainen sademäärä jää keskimäärin 860 millimetriin. Alueen länsipuolelta tulevat merelliset ilmamassat tiivistyvät sateeksi vasta Lake Districtin ylängöllä, missä vuoden sademäärä nousee 3200 millimetriin.

Kuvaa ei saatavilla

Milano (Italia)
Lentoasema : Malpensa (LIMC/MXP)

Yhteydet : Helsinki (1211 NM)
Konetyyppi : B712

Milano on kaupunki Pohjois-Italiassa Lombardian maakunnassa. Milanon kunnan alueella asuu noin 1,3 miljoonaa asukasta, ja metropolialueen kokonaisväkimäärä on noin 3,7 miljoonaa, minkä tekee siitä Italian toiseksi suurimman kaupungin Rooman jälkeen. OECD:n määrittelemällä Milanon metropolialueella asuu yli seitsemän miljoonaa ihmistä.
Kaupunki on tunnettu erityisesti maailman muodin keskuksena. Via Montenapoleonen varrella on lähes kaikilla merkittävillä vaatemerkeillä oma liikkeensä. Milanossa päämajaa pitävät myös muun muassa Alfa Romeo ja Pirelli. Milanolaiset jalkapalloseurat AC Milan ja Inter Milan tunnetaan ympäri maailman. Milano on kuulu myös oopperastaan, La Scalasta.

Kuvaa ei saatavilla

München (Saksa)
Lentoasema : Franz Josef Strauss (EDDM/MUC)

Yhteydet : Helsinki (978 NM)
Konetyyppi : B712

München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki Berliinin ja Hampurin jälkeen. Se sijaitsee Etelä-Saksassa Isarjoen varrella Baijerin osavaltiossa ja on myös osavaltion pääkaupunki. Ensimmäinen kirjallinen maininta kaupungista on 14. kesäkuuta 1158. Münchenin väkiluku oli vuonna 2011 noin 1,4 miljoonaa.
Münchenin kasvaessa siihen on sulautunut lähiseudun pikkukaupunkeja. Garching bei Münchenissä on tähtitieteen tutkimuskeskus, jossa on yksi lukuisista Max Planck -instituuteista sekä Euroopan eteläisen observatorion päämaja. Münchenissä on kaksi Saksan mainekkaimpiin kuuluvaa yliopistoa, Ludwig-Maximilians-Universität ja Technische Universität München.
Vuonna 1972 Münchenissä pidettiin kesäolympialaiset ja vuonna 2002 Yleisurheilun Euroopan-mestaruuskilpailut 2002. Kaupunki tunnetaan myös sen vuotuisesta Oktoberfest-olutjuhlasta, Hofbräuhaus-oluthallista ja jalkapallojoukkue FC Bayern Münchenistä. München on taloudellisesti yksi Saksan tärkeimmistä kaupungeista, sillä Münchenissä sijaitsee muun muassa kahdeksan DAX-yrityksen, kuten BMW AG:n, Siemens AG:n ja Allianz SE:n, pääkonttorit. Tärkeimpiä elinkeinoaloja ovat auto-, kone-, sähkö- ja panimoteollisuus, pankki- ja vakuutuspalvelut sekä kustannustoiminta.

Kuvaa ei saatavilla

Nizza (Ranska)
Lentoasema : Cote D Azur (LFMN/NCE)

Yhteydet : Helsinki (1366 NM)
Konetyyppi : B712

Etelä-Ranskan rivieralla sijaitseva Nizza on iso välimerellisen kulttuurin ja kulinarismin keskus. Eloisa kaupunki täynnä turisteja ja paikallisia asukkaita, nuoria ja vanhoja, omaa jotakin jokaiselle. Promenade des Anglais on yksi kaupungin tunnetuimpia katuja, jonka varrella voit nauttia aistikkaasta ranskalaisesta ilmapiiristä. Välittömästi kaupungin ympäristössä on myös aitoa maaseutua, josta voi nauttia esimerkiksi pyöräilemällä.

Kuvaa ei saatavilla

Oulu (Suomi)
Lentoasema : Oulu (EFOU/OUL)

Yhteydet : Helsinki (318 NM), Kööpenhamina (773 NM), Tukholma (435 NM)
Konetyyppi : B712

Oulu (ruots. Uleåborg) on Suomen kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus, joka sijaitsee Oulujoen suulla Perämeren rannikolla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Vuonna 1605 perustettu Oulu on Pohjois-Suomen vanhin ja väkiluvultaan Suomen kuudenneksi suurin kaupunki. Oulun väkiluku oli 31. elokuuta 2012 145 256 asukasta ja pinta-ala (1. tammikuuta 2012) 1 513,36 km², josta 1 410,40 km² on maata, 34,30 km² sisävesiä ja loput 68,66 km² merta.
Oulu on menestynyt hyvin viimeaikaisissa kaupunkien imagotutkimuksissa. Taloustutkimuksen vuonna 2008 julkaisemassa tutkimuksessa se sai suurista kaupungeista koko maan imagoarvioinneissa parhaan sijoituksen, kun mukana olivat kaikkien läänien vastaajien arviot.

Kuvaa ei saatavilla

Pariisi (Ranska)
Lentoasema : Charles De Gaulle (LFPG/CDG)

Yhteydet : Helsinki (1177 NM)
Konetyyppi : B712

Pariisi (ransk. Paris) on Ranskan ja Île-de-Francen alueen pääkaupunki. Se muodostaa myös omaa nimeään kantavan departementin, johon ei Pariisin lisäksi kuulu muita kuntia.
Varsinaisessa Pariisissa asuu noin 2,2 miljoonaa ihmistä (2006) ja Suur-Pariisin alueella 12,1 miljoonaa ihmistä 14 518 km²:n alueella. Pariisin vuonna 2006 mitattu väestöntiheys on 20 696 asukasta/km². Suur-Pariisi kuuluu Lontoon ja Moskovan ohella Euroopan kolmeen suurimpaan kaupunkialueeseen. Maailman metropolialueista se on 30 suurimman joukossa. Pariisi on myös yksi maailman suosituimmista turistikaupungeista. Suur-Pariisiin saapuu yli 45 miljoonaa turistia vuodessa, joista 27 miljoonaa on kansainvälisiä kävijöitä. Kaupunkia pidetään yhtenä maailman tärkeimpänä kulttuurin, politiikan, gastronomian ja muodin keskuksena.

Kuvaa ei saatavilla

Praha (Tšekki)
Lentoasema : Ruzyne (LKPR/PRG)

Yhteydet : Tukholma (675 NM)
Konetyyppi : B712

Praha on Tšekin pääkaupunki ja suurin kaupunki. Kaupungissa on noin 1,3 miljoonaa asukasta. Praha sijaitsee Vltavajoen (saks. Moldau) rannalla. Kaupungin hyvin säilynyt historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Prahan vanha suomenkielinen nimi on Praagi.

Kuvaa ei saatavilla

Riika (Latvia)
Lentoasema : Riga Intl (EVRA/RIX)

Yhteydet : Helsinki (237 NM)
Konetyyppi : B712

Riika (latv. Riga) on Latvian pääkaupunki. Se sijaitsee Itämeren rannalla Väinäjoen suulla. Kaupunki on tärkeä alueellinen satamakaupunki ja teollisuuden keskus. Riika on myös Baltian maiden väkiluvultaan suurin kaupunki. Väkiluku on kuitenkin pudonnut jatkuvasti Latvian itsenäistymisen jälkeen (1991: 910 000, 2000: 764 329, 2013: 696 618). Noin 42,55% Riian asukkaista on kansallisuudeltaan latvialaisia, venäläisiä on 39,79 %, valko-venäläisiä 4,1 %, Ukrainalaisia 3,7 %, puolalaisia 1,9 %, loput muita kansallisuuksia.
Suomen kielessä kaupungin nimi Riika taipuu kuten siika: Riika : Riiassa : Riikaan.

Kuvaa ei saatavilla

Rooma (Italia)
Lentoasema : Fiumicino (LIRF/FCO)

Yhteydet : Helsinki (1387 NM)
Konetyyppi : B712

Rooma (ital. ja lat. Roma) on Italian pääkaupunki ja väkiluvultaan suurin kaupunki. Se sijaitsee lähellä Italian länsirannikkoa, Tiberjoen varrella. Rooma, joka tunnetaan myös ikuisena kaupunkina (lat. urbs aeterna), on lähes 3 000 vuoden ikäinen, ja sillä on pitkä historia Rooman valtakunnan, katolisen kirkon, yhdistyneen Italian kuningaskunnan ja nykyisen Italian tasavallan pääkaupunkina. Roomassa on useita hyvin merkittäviä historiallisia rakennuksia, kuten Colosseum ja maailman suurin uskonnollinen rakennus Pietarinkirkko. Muita tunnettuja paikkoja ovat muun muassa Espanjalaiset portaat, Pantheon ja Forum Romanum. Rooman historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Vatikaanin kaupunkivaltio on itsenäinen valtio Rooman rajojen sisällä. Roomassa on 2,78 miljoonaa asukasta (2011).

Kuvaa ei saatavilla

Rovaniemi (Suomi)
Lentoasema : Rovaniemi (EFRO/RVN)

Yhteydet : Helsinki (432 NM)
Konetyyppi : B712

Rovaniemi (inarinsaameksi Ruávinjargâ, pohjoissaameksi Roavvenjárga tai Roavenjárga ja koltansaameksi Ruä´vnjargg) on Suomen kaupunki ja Lapin maakuntakeskus, joka sijaitsee pohjoisen napapiirin tuntumassa Kemijoen ja Ounasjoen yhtymäkohdassa Lapin maakunnassa. Rovaniemi on yliopistokaupunki ja alueensa kaupan, hallinnon ja koulutuksen keskus sekä urheilu- ja kulttuurikaupunki. Rovaniemi on myös Joulupukin virallinen kotikaupunki. Rovaniemen maalaiskunnan kanssa vuoden 2006 alussa yhdistynyt Rovaniemi on Suomen 15. suurin kaupunki väestömäärältään ja Euroopan suurin kaupunki pinta-alaltaan. Kaupunki on myös Pohjois-Suomen toiseksi suurin kaupunki heti Oulun jälkeen.
Rovaniemen naapurikunnat ovat pohjoisessa Kittilä ja Sodankylä, lännessä Kolari, Pello ja Ylitornio, etelässä Tervola, Ranua ja Posio ja idässä Kemijärvi ja Pelkosenniemi.
Sana rova tarkoittaa metsäistä harjua tai harvapuustoista ylänköä. Sana on laina saamen kielestä, jossa roavvi merkitsee vanhaa paloaluetta tai metsäistä vaaraa tai harjua.

Kuvaa ei saatavilla

Split (Kroatia)
Lentoasema : Split (LDSP/SPU)

Yhteydet : Helsinki (1214 NM)
Konetyyppi : B712

Split (Spalato) on Split-Dalmatian maakunnan pääkaupunki Kroatiassa, Adrianmereen pistävällä niemimaalla. Se on historiallisen Dalmatian alueen tärkein kaupunki. Vuonna 2001 kaupungissa laskettiin asuvan 188 694 asukasta; arvio vuonna 2007 on noin 221 500 asukasta.
Kaupunki on syntynyt keisari Diocletianuksen palatsin ympärille. Diocletianus oli kotoisin Dalmatian rannikolta. Diocletianuksen aikaan alueen merkittävin kaupunki oli Salona, joka sijaitsee Splitistä muutama kilometri sisämaahan päin. Hän asettui Splitiin rakennuttamaansa palatsiin erottuaan virasta heikon terveytensä takia noin vuonna 305. Diocletianus on haudattu palatsin alueella sijaitsevaan mausoleumiin, joka nykyisin toimii kirkkona.

Kuvaa ei saatavilla

Stuttgart (Kroatia)
Lentoasema : Stuttgart (EDDS/STR)

Yhteydet : Helsinki (1016 NM)
Konetyyppi : B712

Split (Spalato) on Split-Dalmatian maakunnan pääkaupunki Kroatiassa, Adrianmereen pistävällä niemimaalla. Se on historiallisen Dalmatian alueen tärkein kaupunki. Vuonna 2001 kaupungissa laskettiin asuvan 188 694 asukasta; arvio vuonna 2007 on noin 221 500 asukasta.
Kaupunki on syntynyt keisari Diocletianuksen palatsin ympärille. Diocletianus oli kotoisin Dalmatian rannikolta. Diocletianuksen aikaan alueen merkittävin kaupunki oli Salona, joka sijaitsee Splitistä muutama kilometri sisämaahan päin. Hän asettui Splitiin rakennuttamaansa palatsiin erottuaan virasta heikon terveytensä takia noin vuonna 305. Diocletianus on haudattu palatsin alueella sijaitsevaan mausoleumiin, joka nykyisin toimii kirkkona.

Kuvaa ei saatavilla

Tallinna (Viro)
Lentoasema : Tallinn-ulemiste International (EETN/TLL)

Yhteydet : Helsinki (62 NM)
Konetyyppi : AT75

Tallinna on Viron pääkaupunki ja maan pääasiallinen portti merelle. Kaupungin väkiluku on 429 574 (1.11.2013) ja se on Viron suurin asutuskeskus.
Viron kielen lisäksi kaupungissa puhutaan laajalti venäjää. Tallinnan pormestari on Edgar Savisaar.
Vuonna 2011 Tallinna oli yhdessä Turun kanssa Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Kuvaa ei saatavilla

Tampere (Suomi)
Lentoasema : Tampere Pirkkala (EFTP/TMP)

Yhteydet : Tukholma (228 NM), Kööpenhamina (561 NM)
Konetyypit : B712, AT75

Tampere (ruots. Tammerfors) on Suomen kaupunki ja Pirkanmaan maakuntakeskus, joka sijaitsee Näsijärven ja Pyhäjärven rannoilla Pirkanmaan maakunnassa. Tampere on Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. Tampereen väkiluku on 216 586 ja pinta-ala 689,59 km², josta 525,01 km² maata ja 164,58 km² sisävesiä. Tampere ja sen lähinaapurit Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Vesilahti, Hämeenkyrö, Orivesi, Pälkäne ja Ylöjärvi muodostavat yhdessä Tampereen seutukunnan. Seutukunnassa on 376 000 asukasta, ja se on Suomen toiseksi suurin väestökeskittymä Helsingin seutukunnan jälkeen.

Kuvaa ei saatavilla

Trondheim (Norja)
Lentoasema : Vaernes (ENVA/TRD)

Yhteydet : Tukholma (349 NM)
Konetyyppi : B712

Trondheim on kaupunki Norjan länsirannikolla Etelä-Trøndelagin läänissä. Se on Norjan kolmanneksi suurin kaupunki Oslon ja Bergenin jälkeen.
Trondheimin alueella on ollut asutusta tuhansia vuosia. Se oli aikoinaan tärkeä viikinkiasutuksen keskittymä, ja kaupunki sen katsotaan olleen vuodesta 997 lähtien, jolloin viikinkikuningas Olav Tryggvason nimesi sen virallisesti. Trondheimista tuli pian perustamisensa jälkeen Norjan ensimmäinen pääkaupunki, ja siellä muun muassa kruunattiin uudet kuninkaat. Pääkaupunkina se toimi vuoteen 1217 saakka.
Trondheim on yksi Norjan tärkeimmistä koulutuksen keskittymistä. Kaupungissa asuu yliopistojen ja korkeakoulujen lukuvuosien aikana 30000 opiskelijaa, mikä näkyy vuoden aikana kaupungin katukuvassa ja tekee Trondheimista merkittävän opiskelijakaupungin.
Trondheim on myös tärkeä kulttuurikaupunki. Siellä on korkeatasoista musiikkiopetusta ja kulttuuritarjontaa. Kaupungissa on kauppakeskuksia ja vapaa-ajanviettokohteita sekä menestyvä jalkapallojoukkue Rosenborg. Läheisellä suositulla Bymarkan retkeily- ja ulkoilualueella voi harrastaa urheilulajeja tai vaeltaa luontoreittejä pitkin. Trondheimin alueella sijaitsee myös vuoria, joista monilla on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Ladestien-ulkoilureitti kulkee Trondheiminvuonon rantaa ja tarjoaa hienot näkymät turistille.

Kuvaa ei saatavilla

Turku (Suomi)
Lentoasema : Turku (EFTU/TKU)

Yhteydet : Tukholma (161 NM)
Konetyyppi : AT75

Turku (ruots. Åbo) on Suomen kaupunki ja Varsinais-Suomen maakunnan keskus, joka sijaitsee Aurajoen suulla Saaristomeren rannikolla Varsinais-Suomen maakunnassa. Kaupungin arvioidaan syntyneen 1200-luvun lopulla, mikä tekee siitä Suomen vanhimman kaupungin. Turku oli pitkään Suomen merkittävin asutuskeskus, maan ensimmäinen pääkaupunki 1809–1812, ja 1840-luvulle saakka myös Suomen suurin kaupunki. Nykyisin kaupunki ei ole enää valtakunnallisesti niin merkittävä kuin ennen, mutta se on yhä alueensa paikallishallinnollinen, taloudellinen ja kulttuurinen keskus. Kaupunki on Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätoimipaikka ja Varsinais-Suomen maakunnan pääkaupunki. Turussa sijaitsee lisäksi Suomen arkkipiispanistuin.

Kuvaa ei saatavilla

Vaasa (Suomi)
Lentoasema : Vaasa (EFVA/VAA)

Yhteydet : Helsinki (215 NM), Tukholma (267 NM), Kööpenhamina (604 NM)
Konetyypit : B712, RJ85, AT75

Vaasa (ruots. Vasa, vuosina 1855–1917 virallisesti Nikolainkaupunki) on Suomen kaupunki ja Pohjanmaan maakuntakeskus, joka sijaitsee Pohjanlahden rannikolla Pohjanmaan maakunnassa. Kaupungin asukasluku on 60 622, joista suomenkielisiä on 68,7 %, ruotsinkielisiä 24,4 % sekä muita 6,9 %. Vaasa on kielisuhteiltaan poikkeus ympäristössään: naapurikunnissa ruotsinkieliset ovat enemmistönä ja myös koko Pohjanmaan nykymaakunnan asukkaista yli puolet on ruotsinkielisiä.

Kuvaa ei saatavilla

Warsaw (Suomi)
Lentoasema : Okecie (EPWA/WAW)

Yhteydet : Helsinki (583 NM)
Konetyyppi : B712

Vaasa (ruots. Vasa, vuosina 1855–1917 virallisesti Nikolainkaupunki) on Suomen kaupunki ja Pohjanmaan maakuntakeskus, joka sijaitsee Pohjanlahden rannikolla Pohjanmaan maakunnassa. Kaupungin asukasluku on 60 622, joista suomenkielisiä on 68,7 %, ruotsinkielisiä 24,4 % sekä muita 6,9 %. Vaasa on kielisuhteiltaan poikkeus ympäristössään: naapurikunnissa ruotsinkieliset ovat enemmistönä ja myös koko Pohjanmaan nykymaakunnan asukkaista yli puolet on ruotsinkielisiä.

Kuvaa ei saatavilla

Wien (Itävalta)
Lentoasema : Schwechat (LOWW/VIE)

Yhteydet : Helsinki (907 NM)
Konetyyppi : B712

Wien on Itävallan pääkaupunki sekä yksi Itävallan osavaltioista. Se sijaitsee Tonavan rannalla, vain 60 kilometrin päässä Itävallan itäisestä rajasta, lähellä Tšekkiä, Unkaria ja Slovakiaa. Runsaalla 1,7 miljoonalla asukkaallaan (metropolialueella 2,4 milj.) se on Itävallan suurin kaupunki, kuten se on myös Itävallan kulttuurin, talouden sekä politiikan keskus.
Wienin sydämenä on sen vanhakaupunki (Innere Stadt), jota ympäröivät 1850-luvulle asti puolustusmuurit. Vanhakaupunki noudattaa yhä keskiaikaista, ahdasta ja sokkeloista asemakaavaa, ja sen rakennuskanta edustaa lukuisia tyylikausia keskiajasta barokkiin ja jugendiin. Sen keskipisteenä on Stephansdom eli Pyhän Tapanin katedraali, yksi Keski-Euroopan huomattavimpia goottilaisia katedraaleja, jonka 136-metrinen terävä torni näkyy yli Wienin. Vanhassakaupungissa on useita kymmeniä kirkkoja, joista monet kuuluvat eri katolisille munkkijärjestöille: kapusiiniveljeskunnan Kapuzinerkirche jonka alla on Habsburg-suvun keisarillinen hautakammio, augustiinolaisveljeskunnan Augustinerkirche, fransiskaanien Franziskanerkirche, dominikaanien Dominikanerkirche, jesuiittojen Jesuitenkirche.
Vanhankaupungin eteläreunalla on Hofburg, Habsburgien keisarillinen palatsi. Hofburg on vuosisatojen mittaan valtavaksi paisunut rakennuskompleksi, jonka vanhimmat osat ovat 1200-luvulta ja jonka uusin siipi valmistui vasta ensimmäisen maailmansodan aikana. Palatsissa on nykyään Itävallan presidentin virka-asunto; lisäksi siinä toimii lukuisia museoita (muun muassa museoitu keisarillinen huoneisto), Itävallan kansalliskirjasto sekä kuuluisa espanjalainen ratsastuskoulu.

Kuvaa ei saatavilla

Zürich (Sveitsi)
Lentoasema : Zurich (LSZH/ZRH)

Yhteydet : Helsinki (1104 NM), Kööpenhamina (590 NM), Tukholma (923 NM)
Konetyyppi : B712

Zürich (saks. Zürich, sveitsinsaksaksi Züri) on Sveitsin suurin kaupunki ja Zürichin kantonin pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Limmat-joen ja Zürich-järven yhteyskohdassa Pohjois-Sveitsissä, ja sitä ympäröivät metsäiset harjanteet, kuten Zürichberg ja Uetliberg. Sen asukasluku on 376,008 (2011), mutta Suur-Zürichin alueella asukkaita on noin 1,1 miljoonaa. Elämänlaadun Zürichissä väitetään olevan maailman korkein.
Zürich on Sveitsin liiketalouden keskus. Zürichin lentoasema on maan suurin. Se sijaitsee Klotenissa, kaupungin pohjoispuolella. Lisäksi kaupungissa sijaitsee myös lukuisia korkeakouluja, joista tärkein on Valaliiton teknillinen korkeakoulu (Eidgenössische Technische Hochschule, ETH). Zürich tunnetaan myös lukuisista pankeistaan, ja sitä sanotaankin usein maailman pankkikeskukseksi. Myös Sveitsin pörssi pitää päämajaansa Zürichissä. Zürichissä järjestetään vuosittain myös yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailu Weltklasse Zürich.

Kuvaa ei saatavilla
Copyright © 2007-2018 Virtual Blue1