VirtualBlueOne LoginButton EnglishFinnish

SAS OperointiKoska Blue1 nyt operoi SAS.fi lentoja Boeing 717-200 kalustolla, Virtual Blue1 tarjoa myös näitä lentoja lentäjille. SAS lennot operoidaan 'Scandinavian' kutsulla ja SAS/SK lentonumeroilla. SAS ei ole Virtual Blue1:n pää-operointi ja aikataulut tulee päivitetty joka kolme kuukautta.


Viikottaiset SAS-lentomme solmukohdan mukaan järjestettynä:

Helsingistä (EFHK)
-> Ateena (LGAV)2 lentoa
-> Kööpenhamina (EKCH)39 lentoa
-> Oslo (ENGM)18 lentoa
-> Tukholma (ESSA)69 lentoa
-> Vaasa (EFVA)5 lentoa
-> Zürich (LSZH)2 lentoa
Tukholmasta (ESSA)
-> Amsterdam (EHAM)5 lentoa
-> Birmingham (EGBB)1 lento
-> Edinburgh (EGPH)1 lento
-> Geneve (LSGG)1 lento
-> Göteborg (ESGG)4 lentoa
-> Kalmar (ESMQ)8 lentoa
-> Kiiruna (ESNQ)3 lentoa
-> Kööpenhamina (EKCH)4 lentoa
-> Lontoo (EGLL)5 lentoa
-> Luulaja (ESPA)8 lentoa
-> Malmö (ESMS)6 lentoa
-> Manchester (EGCC)1 lento
-> Praha (LKPR)1 lento
-> Skellefteå (ESNS)7 lentoa
-> Sundsvall (ESNN)3 lentoa
-> Tampere (EFTP)6 lentoa
-> Tromssa (ENTC)1 lento
-> Trondheim (ENVA)1 lento
-> Turku (EFTU)5 lentoa
-> Uumaja (ESNU)11 lentoa
-> Visby (ESSV)2 lentoa
-> Zürich (LSZH)6 lentoa
-> Ängelholm-Helsingborg (ESTA)6 lentoa
-> Åre (ESNZ)2 lentoa
Kööpenhaminasta (EKCH)
-> Amsterdam (EHAM)12 lentoa
-> Dublin (EIDW)7 lentoa

 

Virtual Blue1:n SAS Operointi kohdeopasHelsinki (Suomi)
Lentoasema : Helsinki-Vantaa (EFHK/HEL)

Helsinki-Vantaan lentoasema on lentojemme pääasiallinen solmukohta ja Virtual Blue1:n kotikenttä.
Helsinki on ollut Suomen pääkaupunki vuodesta 1812. Kaupunki perustettiin nykyiselle paikalleen Vantaanjoen varteen Ruotsin kuningas Kaarle Kustaan määräyksellä vuonna 1550. Venäjän tsaarin ollessa vallassa kaupunkia uudistettiin kovin ottein. Helsingillä on ollut myöhemmin tärkeä rooli kylmän sodan välikätenä lännen ja idän rajalla. Suomi itsenäistyi Venäjästä 1917. Nykyisin kaupunki on menevä kansainvälinen metropoli, joka on onnistunut säilyttämään pienen kylän tunnelmansa.
Asukkaita on tällä hetkellä noin 600 000, lähialueet mukaanlukien noin 1,3 miljoonaa. Kyseessä on Suomen suurin ja tärkein asukaskeskittymä.

Kuvaa ei saatavilla

Tukholma (Ruotsi)
Lentoasema : Arlanda (ESSA/ARN)

Tukholma (Stockholm) on toinen Virtual Blue1:n pienemmistä solmukohdista.
Yli 50 siltaa yhdistää 14 saarelle levittyvää Ruotsin suurinta kaupunkia. Pääkaupungissa asuu vajaa 900 000 asukasta. Mälaren-järven ja Itämeren välissä sijaitsevan kaupungin läpi virtaa isoja jokia, jotka laskevat Saltsjönin lahteen. Lahdessa ja sen ympäristössä on yli 24 000 saarta ja luotoa. Eloisassa kaupungissa kohtaavat perinteinen skandinaavinen arkkitehtuuri ja uuden ajan tuulet. Väljässä ja vedenläheisessä kaupungissa matkaaja saa nauttia myös pirteistä ja tuoreista merituulahduksista, jotka puhaltavat halki historiallisen vanhankaupungin (Gamla stan) kortteleiden ja kuninkaanlinnan (Stockholms slott).

Kuvaa ei saatavilla

Kööpenhamina (Tanska)
Lentoasema : Kastrup (EKCH/CPH)

Toinen Virtual Blue1:n pienemmistä solmukaupungeista on Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina (København), jota noin miljoona tanskalaista kutsuu kodikseen.
Alavilla mailla sijaitseva vanhahtavan arvokas ja ystävällinen kaupunki on riittävän iso tarjotakseen jokaiselle jotakin - shoppialua, kulttuuria, yöelämää ja nähtävyyksiä. Laajasta tarjonnastaan huolimatta kaupunki itsessään sijaitsee melko pienellä alueella, tehden siitä intiimin, helposti tutustuttavan ja turvallisen. Juutinrauman (Øresund) yli Ruotsiin Kööpenhaminasta on vain lyhyt, muutaman kilometrin mittainen matka, jonka voi taittaa esimerkiksi Juutinrauman siltaa (Øresundsbroen) pitkin. Tällä paikalla vanhat sadut ja nykyaika kohtaavat - viikingeistä tuulivoimaloihin.

Kuvaa ei saatavilla

Oslo (Norja)
Lentoasema : Gardermoen (ENGM/OSL)

Oslo on Norjan pääkaupunki ja 605 005 asukkaallaan (2011) maan suurin kaupunki. Oslo on Norjan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus, vaikka valtaa on yritetty hajauttaa myös muualle maahan. Oslon asukkaista 26,1 % (152 149) on ulkomaalaisia, mikä on eniten koko Norjassa. Oslo muodostaa yksinään samannimisen läänin eli fylken. Vuonna 2006 tutkimusyhtiö Economist Intelligence Unit (EIU) listasi Oslon maailman kalleimmaksi kaupungiksi.

Kuvaa ei saatavilla

Amsterdam (Alankomaat)
Lentoasema : Schiphol (EHAM/AMS)

Yhteydet : Kööpenhamina (393 NM), Tukholma (715 NM)
Konetyyppi : B712

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki. Amsterdam on väkiluvultaan Alankomaiden suurin kaupunki, huhtikuun alussa 2006 siellä asui 743905 asukasta eli noin joka 20. hollantilainen asuu varsinaisessa Amsterdamissa. Yhteensä Amsterdamissa ja sitä ympäröivällä kaupunkialueella asuu noin 1450000 ihmistä eli vajaa kymmenesosa Alankomaiden asukkaista. Amsterdam sijaitsee Amstelin suistossa IJsselmeerin rannalla Alankomaiden Pohjois-Hollannin provinssissa. Vaikka Amsterdam on Alankomaiden perustuslain mukaan maan pääkaupunki, sijaitsee niin kuningashuone, hallitus, parlamentti kuin korkein oikeuskin Haagissa.
Amsterdam on pienuudestaan huolimatta merkittävä kulttuurikaupunki. Arkkitehtuuri on kaupungissa ainutlaatuista kanaalien hallitessa kaupunkikuvaa. Kaupungissa on useita merkittäviä museoita, muun muassa useita Rembrandtin töitä sisältävä valtionmuseo Rijksmuseum, Vincent van Goghin tuotantoon keskittyvä Van Gogh Museum sekä juutalaisvainojen ajoista kertova Anne Frankin talo.
Kaupunki on kuuluisa monia vuosisatoja vanhasta suvaitsevaisuuden perinteestä ja siitä onkin muodostunut eurooppalaisen vapaamielisyyden vertauskuva. Prostituutio on laillista, ja punaisten lyhtyjen alue (holl. De wallen), kannabistuotteita myyvät coffee shopit ja monipuolinen yöelämä (baareja ja kahviloita yhteensä noin 1500) houkuttelevat runsaasti turisteja. Alankomaat ovat kuitenkin päättäneet rajoittaa kannabiksen käyttöä kahviloiden ottaessa käyttöön ns. klubikortit, joita voidaan myöntää vain täysi-ikäisille hollantilaisille. Näin ollen turistien kannabiksen käyttö ei olisi tulevaisuudessa enää mahdollista.

Kuvaa ei saatavilla

Ateena (Kreikka)
Lentoasema : Eleftherios Venizelos Intl (LGAV/ATH)

Yhteydet : Helsinki (1546 NM)
Konetyyppi : B712

Ateena (Athína) on 3,7 miljoonan kaupunki historiallisen Akropoliksen kukkulan ympäristössä Kreikassa. Nykyinen Kreikan pääkaupunki on ollut jo pitkään sivityksen ja oppineisuuden pääkaupunki. Demokratian kehtona pidettyä kaupunkia ovat historiassa ihannoineet niin roomalaiset kuin gallialaiset. Länsimaisen sivistyksen pohja muotoutunut pitkälti antiikin Kreikan aikana. Kaupunkia rajaavat Ymettos-vuori, Parnitha-vuori ja Pendeli-vuori - Ateena itsessään kohoaa kahdelletoista kukkulalle, joista Akropolis tunnetaan parhaiten. Näiden kukkuloiden harjalta on uskomattomat näkymät väsymättömään historiallisten monumenttien täyttämään kaupunkiin ja kuulaan sinisenä kimmeltävälle Egeanmerelle.

Kuvaa ei saatavilla

Birmingham (Yhdistynyt kuningaskunta)
Lentoasema : Birmingham (EGBB/BHX)

Yhteydet : Tukholma (901 NM)
Konetyyppi : B712

Birmingham on Englannin ja Britannian toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Länsi-Midlandsin metropolikreivikunnassa Englannin keskiosassa. Kaupungissa on asukkaita yli miljoona ja esikaupungit mukaan luettuina yli 2,5 miljoonaa (vuonna 2008). Asukkaista vajaalla kolmanneksella on siirtolaistausta. Birmingham oli Englannin teollisen vallankumouksen tärkeitä keskuksia, myöhemmin siellä on tehty Jaguareja ja Cadburyn suklaata. Sen jalkapallojoukkueet ovat Aston Villa FC ja Birmingham City FC.

Kuvaa ei saatavilla

Dublin (Irlanti)
Lentoasema : Dublin (EIDW/DUB)

Yhteydet : Kööpenhamina (771 NM)
Konetyyppi : B712

Dublin (iiriksi Baile Átha Cliath, `aidatun kahlaamon kaupunki`) on Irlannin pääkaupunki. Siellä on noin puoli miljoonaa asukasta, mutta Suur-Dublinin alueella asuu runsaat miljoona asukasta, joka on melkein yksi kolmasosa Irlannin asukasluvusta. Kaupungin halki virtaa Liffey-joki. Kaupunki sijaitsee Dublinin kreivikunnassa, Leinsterin provinssissa.
Myös nimellä Dublin on alkuperä iirin kielessä: Dubh-Linn tarkoittaa Mustaa allasta tai Mustaa lampea viitaten Liffeyn ja Poddle-joen yhtymäkohtaan. Alkujaan nimi Dubh-Linn tai Duibhlinn (muinaisskandinaavin Dyflinni) viittasikin viikinkien satamakaupunkiin, Baile Átha Cliath oli sisämaan puoleinen kelttiasutus. Aikaa myöten nämä kaksi sulautuivat yhteen.

Kuvaa ei saatavilla

Edinburgh (Yhdistynyt kuningaskunta)
Lentoasema : Edinburgh (EGPH/EDI)

Yhteydet : Tukholma (820 NM)
Konetyyppi : B712

450 000 asukkaan Edinburgh (Dùn Èideann) on Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kuuluvan Skotlannin pääkaupunki. Edinburgh on tunnettu vaikuttavista linnoistaan, jotka ovat myös kaupunkin symboli. Aito skotlantilainen ilmapiiri levittäytyy kaupungin ja sen lähialueiden ympärille. Valtavat goottilaiset kirkot ja keskiaikaiset rakennelmat tehostavat vaikutelmaa. Nykyisin turisti voi kulkea läpi mahtavien näyttelyiden, museoiden ja gallerioiden. Kansallisruoka haggista voi maistella paikallisissa ravintoloissa.

Kuvaa ei saatavilla

Geneve (Sveitsi)
Lentoasema : Geneva Cointrin (LSGG/GVA)

Yhteydet : Tukholma (1045 NM)
Konetyyppi : B712

Geneve (ransk. Genève, saks. Genf, ital. Ginevra) on Sveitsin toiseksi suurin kaupunki Zürichin jälkeen. Se on Geneven kantonin pääkaupunki.
Geneve oli kelttien asuttama ennen joutumistaan Rooman valtaan. Latinankielinen nimi `Genua` mainitaan ensimmäisen kerran Julius Caesarin gallialaissodista kertovassa kirjassa. Rooman valloituksen jälkeen kaupunki kuului Rooman Provincia Romana (Gallia Narbonensis) -provinssiin. 800-luvulla Genevestä tuli Burgundin pääkaupunki. Vaikka burgundit, frankit ja Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta taistelivat alueesta, Geneve oli pääasiassa omien piispojensa hallitsema. Jean Calvinin reformaation yhteydessä Genevestä tuli tasavalta.

Kuvaa ei saatavilla

Göteborg (Ruotsi)
Lentoasema : Landvetter (ESGG/GOT)

Yhteydet : Tukholma (244 NM)
Konetyyppi : B712

Göteborg on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki ja samannimisen Göteborgin kunnan keskustaajama. Se sijaitsee Ruotsin länsirannikolla Götajoen suussa Kattegatin itärannalla.
Göteborg on Länsi-Götanmaan läänin pääkaupunki, ja aiemmin se oli Göteborgin ja Bohusin läänin pääkaupunki. Vuoden 2010 lopussa Göteborgin kaupunkitaajamassa oli 549839 asukasta. Kaupunkitaajama ulottuu myös joidenkin naapurikuntien alueelle. Toisaalta Göteborgin kuntaan kuuluu keskustaajaman lisäksi myös maaseutualueita ja joitakin pienempiä taajamia. Useita kuntia käsittävässä Suur-Göteborgissa oli vuoden 2011 lopussa 938580 asukasta. Göteborg sai kaupunkioikeudet kuningas Kustaa II Aadolfilta vuonna 1621. Kaupungissa on kaksi yliopistoa: vuonna 1891 perustettu Göteborgin yliopisto, joka on Skandinavian suurin yliopisto, ja vuonna 1829 perustettu yksityinen Chalmersin teknillinen korkeakoulu. Molempien yhteisenä yksikkönä toimii Göteborgin IT-yliopisto.

Kuvaa ei saatavilla

Kalmar (Ruotsi)
Lentoasema : Kalmar (ESMQ/KLR)

Yhteydet : Tukholma (213 NM)
Konetyyppi : AT75

Kalmar sijaitsee Smålandin läänissä Götanmaalla (Götaland) Kaakkois-Ruotsissa. Noin 60 000 asukkaan kaupunki on yksi Ruotsin vanhimmista, joka on perustettu vuonna 1027.

Kuvaa ei saatavilla

Kiiruna (Ruotsi)
Lentoasema : Kiruna (ESNQ/KRN)

Yhteydet : Tukholma (569 NM)
Konetyyppi : B712

Kiiruna (ruots. Kiruna) on samannimisen Kiirunan kunnan keskustaajama. Se sijaitsee Norrbottenin läänissä ja Norrbottenin historiallisessa maakunnassa Pohjois-Ruotsissa. Vuoden 2010 lopussa taajamassa oli 18,148 asukasta. Kiiruna oli 1970-luvun alun kuntauudistukseen asti kaupunki.
Rautamalmin louhinta on alueen pääteollisuutta ja kaupunki on erittäin riippuvainen kaivosyhtiö LKABista. Kiirunan nykyinen keskustaajama syntyikin 1900-luvun alussa kaivosten ympärille.
Koska Kiiruna sijaitsee 145 kilometriä pohjoiseen napapiiriltä, kaupungissa on kaamosaika 13. joulukuuta – 5. tammikuuta. Kesällä yötön yö on välillä 30. toukokuuta ja 15. heinäkuuta.

Kuvaa ei saatavilla

Lontoo (Yhdistynyt kuningaskunta)
Lentoasema : Heathrow (EGLL/LHR)

Yhteydet : Tukholma (908 NM)
Konetyyppi : B712

Lontoo (engl. London) on Yhdistyneen kuningaskunnan ja Englannin pääkaupunki. Kaupungin asukasluku oli vuoden 2010 heinäkuussa 7 825 200, joten se on yksi Euroopan suurimmista kaupungeista. Lontoon suurkaupunkialueella asuu 13,9 miljoonaa ihmistä. Kaupungin pinta-ala on 1 579 neliökilometriä.
Lontooksi käsitetään yleensä niin sanottu Suur-Lontoon (Greater London) alue, joka koostuu 32 kaupunkipiiristä (borough) sekä Lontoon Citystä (City of London). Näiden alueiden itsehallinto on lähellä suomalaisen kunnan itsehallinto-oikeutta.

Kuvaa ei saatavilla

Luulaja (Ruotsi)
Lentoasema : Kallax (ESPA/LLA)

Yhteydet : Tukholma (428 NM)
Konetyyppi : B712

Luulaja (ruots. Luleå) on entinen Ruotsin kaupunki ja nykyinen Luulajan kunnan keskustaajama. Luulaja sijaitsee Norrbottenin läänissä ja Norrbottenin maakunnassa, ja se on Norrbottenin läänin pääkaupunki. Luonnonmaantieteellisesti ilmaistuna kaupunki sijaitsee Luulajanjoen suulla Perämeren länsirannalla Pohjois-Ruotsissa. Vuoden 2010 lopussa Luulajan taajamassa oli 46607 asukasta.Kaupungissa on kansainvälinen ja monipuolinen teknillinen yliopisto sekä Ruotsin viidenneksi suurin lentoasema. Eurooppatiet E4 ja E10 johtavat Luulajaan, joka on myös jälkimmäisen eteläinen alkupää.
Suurimmat työnantajat kaupungissa ovat SSAB:n terästehdas sekä Luulajan teknillinen yliopisto. Myös Luulajan satama on suuren kokonsa vuoksi merkittävä työllistäjä.
Kaupungin ulkopuolella sijaitseva Gammelstadin kirkkokylä on UNESCO:n maailmanperintökohde.

Kuvaa ei saatavilla

Malmö (Ruotsi)
Lentoasema : Sturup (ESMS/MMX)

Yhteydet : Tukholma (330 NM)
Konetyyppi : B712

Malmö on Ruotsin kaupunki ja samannimisen Malmön kunnan keskustaajama. Sekä kaupunki että kunta ovat väkiluvultaan Ruotsin kolmanneksi suurimmat Tukholman ja Göteborgin jälkeen. Malmö on myös Skånen läänin pääkaupunki. Malmö sijaitsee lounaisessa Skånen maakunnassa ja Skånen läänissä Etelä-Ruotsissa. Vuoden 2010 lopussa kaupunkitaajamassa oli 280415 asukasta. Taajama kuuluu pääosin Malmön kuntaan, mutta pieniltä osin myös Burlövin kuntaan. Muun muassa Lundin sisältävässä Suur-Malmössä oli vuoden 2011 lopussa 662941 asukasta. Juutinrauman silta yhdistää Malmön ja Kööpenhaminan.
Malmö oli eräs Pohjoismaiden aikaisimmin ja eniten teollistuneista kaupungeista (mm. autoteollisuutta), mutta on nyttemmin kärsinyt savupiipputeollisuuden taantumasta. Kaupunki pyrkii nykyisin keskittymään koulutukseen, taiteeseen ja kulttuuriin. Koulutusta on kaikenikäisille eri tasoisina.

Kuvaa ei saatavilla

Manchester (Yhdistynyt kuningaskunta)
Lentoasema : Manchester (EGCC/MAN)

Yhteydet : Tukholma (879 NM)
Konetyyppi : B712

Manchester on Lancashiressä Luoteis-Englannissa sijaitseva noin 458 000 asukkaan (2008) kaupunki Koko metropolialueella, Suur-Manchesterin metropolikreivikunnassa, joka Manchesterin kaupungin lisäksi käsittää Boltonin, Buryn, Oldhamin, Rochdalen, Salfordin, Stockportin, Tamesiden, Traffordin ja Wiganin, asuu noin 2,3 miljoonaa ihmistä. Manchester tunnetaan historiallisesti maailman ensimmäisenä teollistuneena kaupunkina. Nykyisin se on taiteiden, median, korkeakoulutuksen ja talouden keskus, joka kilpailee Englannin kakkoskaupungin asemasta Birminghamin kanssa.
Manchester sijaitsee noin 250 km Lontoosta luoteeseen Penniinien länsipuolisella jokien halkomalla tasankoalueella. Vaikka kaupungilla on maine sateisena paikkana, vuosittainen sademäärä jää keskimäärin 860 millimetriin. Alueen länsipuolelta tulevat merelliset ilmamassat tiivistyvät sateeksi vasta Lake Districtin ylängöllä, missä vuoden sademäärä nousee 3200 millimetriin.

Kuvaa ei saatavilla

Praha (Tšekki)
Lentoasema : Ruzyne (LKPR/PRG)

Yhteydet : Tukholma (675 NM)
Konetyyppi : B712

Praha on Tšekin pääkaupunki ja suurin kaupunki. Kaupungissa on noin 1,3 miljoonaa asukasta. Praha sijaitsee Vltavajoen (saks. Moldau) rannalla. Kaupungin hyvin säilynyt historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Prahan vanha suomenkielinen nimi on Praagi.

Kuvaa ei saatavilla

Skellefteå (Ruotsi)
Lentoasema : Skelleftea (ESNS/SFT)

Yhteydet : Tukholma (358 NM)
Konetyyppi : B712

Skellefteå on entinen kaupunki ja nykyinen Skellefteån kunnan keskustaajama. Skellefteå sijaitsee Perämeren rannikon läheisyydessä Pohjois-Ruotsissa. Se kuuluu Västerbottenin lääniin ja Västerbottenin historialliseen maakuntaan.
Nykyään Skellefteå on kehittynyt teollisuus- ja kaivoskaupungiksi ja monet vanhat puurakennukset ovat saaneet väistyä tiilitalojen tieltä. Kaupungin suurin työnantaja on kaivosyhtiö Boliden, joka työllistää noin 1200 henkilöä. Skellefteåta kutsutaan joskus kultakaupungiksi (ruots. guldstaden) siellä kaivettavan kullan takia.

Kuvaa ei saatavilla

Sundsvall (Ruotsi)
Lentoasema : Sundsvall Harnosand (ESNN/SDL)

Yhteydet : Tukholma (199 NM)
Konetyyppi : B712

Sundsvall on Kustaa II Aadolfin vuonna 1621 perustama satamakaupunki Ruotsissa, Pohjanlahden rannalla, Västernorrlandin läänissä. Se kuuluu nykyään samannimiseen Sundsvallin kuntaan ja toimii sen keskustaajamana. Taajama on asukasluvultaan koko läänin suurin. Sundsvallista oli aikaisemmin Vaasanlaivojen hoitama laivayhteys Suomen kaupunkeihin Vaasaan ja Poriin. Sundsvall on myös Porin ystävyyskaupunki.
Suuri Pohjan sota ulottui vuonna 1721 Sundsvallin alueelle, jolloin vastarinnasta huolimatta venäläiset valtasivat kaupungin ja polttivat sen maan tasalle. Palolta säästyi vain kirkko ja kellotapuli.

Kuvaa ei saatavilla

Tampere (Suomi)
Lentoasema : Tampere Pirkkala (EFTP/TMP)

Yhteydet : Tukholma (228 NM)
Konetyyppi : AT75

Tampere (ruots. Tammerfors) on Suomen kaupunki ja Pirkanmaan maakuntakeskus, joka sijaitsee Näsijärven ja Pyhäjärven rannoilla Pirkanmaan maakunnassa. Tampere on Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. Tampereen väkiluku on 216 586 ja pinta-ala 689,59 km², josta 525,01 km² maata ja 164,58 km² sisävesiä. Tampere ja sen lähinaapurit Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Vesilahti, Hämeenkyrö, Orivesi, Pälkäne ja Ylöjärvi muodostavat yhdessä Tampereen seutukunnan. Seutukunnassa on 376 000 asukasta, ja se on Suomen toiseksi suurin väestökeskittymä Helsingin seutukunnan jälkeen.

Kuvaa ei saatavilla

Tromssa (Norja)
Lentoasema : Langnes (ENTC/TOS)

Yhteydet : Tukholma (693 NM)
Konetyyppi : B712

Tromssa (norj. Tromsø, pohjoissaameksi Romsa, Tromsa) on kaupunki Norjassa. Asukkaita Tromssassa on 70,358 (1.1.2013). Kaupungin pinta-ala on 2,558 km² ja väestöntiheys 24,2 as./km².
Tromssa on Norjan 7. suurin kaupunki. Se on myös Pohjoismaiden suurin napapiirin pohjoispuolella oleva kaupunki. Kaupunki sijaitsee 70° pohjoista leveyttä. Se on myös Pohjois-Norjan ja Tromssan läänin pääkaupunki. Kaupungin keskusta sijaitsee Tromssan saarella, joka on noin 12 kilometriä pitkä ja kaksi kilometriä leveä.
Tromssa on kalastuksen ja merenkulun keskus. Ja kaupungista on kehittynyt myös arktisen alueen tutkimuksen keskus sekä perus että soveltavan tutkimuksen suhteen. Yliopiston lisäksi kaupungissa on arktiseen tutkimukseen keskittyvä Fram keskus, jossa on noin parikymmentä eri tutkimuslaitosta, kuten Norjan merentutkimuslaitos ja Polaari instituutti. Tutkimuksen painopistealueita ovat Barentsin meri ja Pohjoinen Jäämeri, erityisesti kalatalous ja ilmastonmuutoksen vaikutukset. Lisäksi on useita satelliittipalveluihin keskityvää yritystä ja ympäristö ja öljyalanyrityksiä palvelevia konsulttiyrityksiä. Tromssa isännöi myös Arktisen neuvoston sihteeristöä joka on pysyvästi Tromssassa vuodesta 2013 alkaen.
Huolimatta pohjoisesta sijainnistaan Tromssan seudulla vallitsee Golfvirran ansiosta leuto rannikkoilmasto. Kesällä lämpötila vaihtelee 5–28°C välillä. Talven pakkasennätys Tromssassa on vain -18°C, keskilämpötila tammikuussa on -4°C.Kaupungin lempinimiä ovat Pohjolan Pariisi ja Jäämeren portti.

Kuvaa ei saatavilla

Trondheim (Norja)
Lentoasema : Vaernes (ENVA/TRD)

Yhteydet : Tukholma (349 NM)
Konetyyppi : B712

Trondheim on kaupunki Norjan länsirannikolla Etelä-Trøndelagin läänissä. Se on Norjan kolmanneksi suurin kaupunki Oslon ja Bergenin jälkeen.
Trondheimin alueella on ollut asutusta tuhansia vuosia. Se oli aikoinaan tärkeä viikinkiasutuksen keskittymä, ja kaupunki sen katsotaan olleen vuodesta 997 lähtien, jolloin viikinkikuningas Olav Tryggvason nimesi sen virallisesti. Trondheimista tuli pian perustamisensa jälkeen Norjan ensimmäinen pääkaupunki, ja siellä muun muassa kruunattiin uudet kuninkaat. Pääkaupunkina se toimi vuoteen 1217 saakka.
Trondheim on yksi Norjan tärkeimmistä koulutuksen keskittymistä. Kaupungissa asuu yliopistojen ja korkeakoulujen lukuvuosien aikana 30000 opiskelijaa, mikä näkyy vuoden aikana kaupungin katukuvassa ja tekee Trondheimista merkittävän opiskelijakaupungin.
Trondheim on myös tärkeä kulttuurikaupunki. Siellä on korkeatasoista musiikkiopetusta ja kulttuuritarjontaa. Kaupungissa on kauppakeskuksia ja vapaa-ajanviettokohteita sekä menestyvä jalkapallojoukkue Rosenborg. Läheisellä suositulla Bymarkan retkeily- ja ulkoilualueella voi harrastaa urheilulajeja tai vaeltaa luontoreittejä pitkin. Trondheimin alueella sijaitsee myös vuoria, joista monilla on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Ladestien-ulkoilureitti kulkee Trondheiminvuonon rantaa ja tarjoaa hienot näkymät turistille.

Kuvaa ei saatavilla

Turku (Suomi)
Lentoasema : Turku (EFTU/TKU)

Yhteydet : Tukholma (161 NM)
Konetyyppi : AT75

Turku (ruots. Åbo) on Suomen kaupunki ja Varsinais-Suomen maakunnan keskus, joka sijaitsee Aurajoen suulla Saaristomeren rannikolla Varsinais-Suomen maakunnassa. Kaupungin arvioidaan syntyneen 1200-luvun lopulla, mikä tekee siitä Suomen vanhimman kaupungin. Turku oli pitkään Suomen merkittävin asutuskeskus, maan ensimmäinen pääkaupunki 1809–1812, ja 1840-luvulle saakka myös Suomen suurin kaupunki. Nykyisin kaupunki ei ole enää valtakunnallisesti niin merkittävä kuin ennen, mutta se on yhä alueensa paikallishallinnollinen, taloudellinen ja kulttuurinen keskus. Kaupunki on Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätoimipaikka ja Varsinais-Suomen maakunnan pääkaupunki. Turussa sijaitsee lisäksi Suomen arkkipiispanistuin.

Kuvaa ei saatavilla

Uumaja (Ruotsi)
Lentoasema : Umea (ESNU/UME)

Yhteydet : Tukholma (296 NM)
Konetyyppi : B712

Uumaja (ruots. Umeå) on Västerbottenin läänin pääkaupunki ja Uumajan kunnan keskustaajama. Vuoden 2010 lopussa kaupunkitaajamassa oli 79594 asukasta. Uumajan lentoasema sijaitsee n. 5 km keskustasta etelään, ja sieltä on useita lentoyhteyksiä muualle maahan. Uumajassa on oma jokisatama sekä ulkosatama (Holmsund). Lisäksi lauttaliikenne Vaasaan lähtee lauttasatamasta (Hillskär), joka on n. 15 km keskustasta etelään. Uumaja on saanut nimensä Uumajanjoen mukaan, jossa sana uuma tarkoittaa jylisevää jokea. Uumaja sai kaupunginoikeudet vuonna 1622. Venäläiset polttivat kaupungin vuonna 1714 Isovihan aikana, uudelleen se paloi 1888.

Kuvaa ei saatavilla

Vaasa (Suomi)
Lentoasema : Vaasa (EFVA/VAA)

Yhteydet : Helsinki (215 NM)
Konetyyppi : AT75

Vaasa (ruots. Vasa, vuosina 1855–1917 virallisesti Nikolainkaupunki) on Suomen kaupunki ja Pohjanmaan maakuntakeskus, joka sijaitsee Pohjanlahden rannikolla Pohjanmaan maakunnassa. Kaupungin asukasluku on 60 622, joista suomenkielisiä on 68,7 %, ruotsinkielisiä 24,4 % sekä muita 6,9 %. Vaasa on kielisuhteiltaan poikkeus ympäristössään: naapurikunnissa ruotsinkieliset ovat enemmistönä ja myös koko Pohjanmaan nykymaakunnan asukkaista yli puolet on ruotsinkielisiä.

Kuvaa ei saatavilla

Visby (Ruotsi)
Lentoasema : Visby (ESSV/VBY)

Yhteydet : Tukholma (138 NM)
Konetyyppi : B712

Visby on Gotlannin saaren länsirannikolla Ruotsissa sijaitseva kaupunki ja Gotlannin kunnan keskustaajama. Visbyn taajaman asukasluku oli 22 593 asukasta vuoden 2010 lopussa, mikä vastasi 39,5 prosenttia Gotlannin kunnan, maakunnan ja läänin asukasluvusta. Taajaman maapinta-ala oli 12,44 km², joten väentiheys taajamassa oli 18,160 asukasta maaneliökilometriä kohti.
Kaupungin perustamisajankohdasta ei ole varmaa tietoa. Asutusta alueella on kuitenkin ollut jo 4000 vuotta sitten. Kaupungin vanhin rakennus, vanhan sataman lähellä sijaitseva Kruttornet, on peräisin 1100-luvulta, mutta ensimmäiset kirjalliset lähteet tunnetaan vasta 1200-luvulta. Kaupunki oli osa Tanskaa 1300–1600-luvuilla, minkä jälkeen valta siirtyi Ruotsille.

Kuvaa ei saatavilla

Zürich (Sveitsi)
Lentoasema : Zurich (LSZH/ZRH)

Yhteydet : Helsinki (1104 NM), Tukholma (923 NM)
Konetyyppi : B712

Zürich (saks. Zürich, sveitsinsaksaksi Züri) on Sveitsin suurin kaupunki ja Zürichin kantonin pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Limmat-joen ja Zürich-järven yhteyskohdassa Pohjois-Sveitsissä, ja sitä ympäröivät metsäiset harjanteet, kuten Zürichberg ja Uetliberg. Sen asukasluku on 376,008 (2011), mutta Suur-Zürichin alueella asukkaita on noin 1,1 miljoonaa. Elämänlaadun Zürichissä väitetään olevan maailman korkein.
Zürich on Sveitsin liiketalouden keskus. Zürichin lentoasema on maan suurin. Se sijaitsee Klotenissa, kaupungin pohjoispuolella. Lisäksi kaupungissa sijaitsee myös lukuisia korkeakouluja, joista tärkein on Valaliiton teknillinen korkeakoulu (Eidgenössische Technische Hochschule, ETH). Zürich tunnetaan myös lukuisista pankeistaan, ja sitä sanotaankin usein maailman pankkikeskukseksi. Myös Sveitsin pörssi pitää päämajaansa Zürichissä. Zürichissä järjestetään vuosittain myös yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailu Weltklasse Zürich.

Kuvaa ei saatavilla

Ängelholm-Helsingborg (Ruotsi)
Lentoasema : Ängelholm-Helsingborg Airport (ESTA/AGH)

Yhteydet : Tukholma (296 NM)
Konetyyppi : B712

Helsingborg (vuosina 1912–1971 Hälsingborg) on entinen Ruotsin kaupunki ja nykyinen Helsingborgin kunnan keskustaajama. Helsingborg sijaitsee Juutinrauman kapeimmalla kohdalla Skånen läänissä ja Skånen historiallisessa maakunnassa Etelä-Ruotsissa. Helsingborgin kaupunkitaajamassa oli 97122 asukasta vuoden 2010 lopussa. Helsingborg ei vuoden 1971 jälkeen ole enää ollut virallisesti kaupunki, sillä tuolloin Ruotsissa siirryttiin yhteen kuntamuotoon, ja kaupungit, kauppalat ja maalaiskunnat korvattiin kunnilla. Kaupunki kuuluu nykyään Helsingborgin kuntaan, johon kuuluu myös laajoja maaseutualueita.
Ängelholm on samannimisen Ängelholmin kunnan keskustaajama. Se sijaitsee Etelä-Ruotsissa Skånen läänissä ja Skånen maakunnassa. Ängelholmin taajamassa oli vuoden 2010 lopussa 23240 asukasta. 1970-luvun kuntauudistukseen asti Ängelholm oli myös kaupunki. Ängelholm on tunnettu kukkopilleistään, mutta niiden valmistus on häviävä perinne. Matkailu on tärkeä elinkeino kaupungille, sillä pitkät hiekkarannat houkuttelevat ihmisiä Kattegatin rannoille.

Kuvaa ei saatavilla

Åre (Ruotsi)
Lentoasema : Östersund Airport (ESNZ/OSD)

Yhteydet : Tukholma (269 NM)
Konetyyppi : B712

Åre on taajama, joka sijaitsee Åren kunnassa Ruotsissa. Se sijaitsee Åreskutan-tunturin juurella ja on suosittu talviurheilupaikka.

Kuvaa ei saatavilla
Copyright © 2007-2018 Virtual Blue1